Itt & Most

csak, ami velem történik... és amit gondolok róla

Friss topikok

Címkék

Archívum

Ami új az...

2012.08.07. 18:33 hannibal007

Ma nagyon furcsa dolog törten a melohelyemen. Nem is maga a dolog furcsa, hanem az altala kivaltott rekacio:

Bejelentettek, hogy akinek van ceges teloja, azoknak ujat fognak adni, mert... Tök mindegy miert. Tehat az eddigi BlackBurry-ket valamelyik Samsung Galaxy-ra cserelik ki. Biztos meg van a mögöttes logikus magyarazata.

Erre az egyik kollegam mar akkor elkezdte mondani, hogy ez az uj biztos szar es neki nem kell, amikor meg meg sem kaptak azokat. Mindenfele kifogast kitalalt, hogy miert nem akarja: nehezebb mint a regi (fel grammal), bonyolult hasznalni (kb egy majom is megtanulna), erintös (az elözönek volt billentyüsora), vagyis egy szoban összefoglalva: UJ.

Es persze, ha valami uj, akkor az biztosan nem lehet jobb. Legalabbis szerintem ezt gondolta.

Olvastam erröl Soma könyveben: az emberek annyira felnek az uj dolgoktol, hogy neha inkabb a regi szarban maradnak, mert azt ismerik es az a biztos. De eddig ezzel meg nem talalkoztam. Neha velem is elöfordul, hogy megremit, ami uj, de bennem van a "remület" mellett egy belsö bizserges, ami olyan kivancsisag-szerü erzes, es ez az erzes altalaban erösebb, igy mindig megprobalok az uj dolgok ele menni.

De elöben latni azt, amit eddig csak könyvben olvastam, az teljesen mas volt. Aki ennyire fel egy uj telefontol, az hogy all hozza az egyeb dolgokhoz. Uj kollega, uj lakas, uj pasi/csaj. Hat mi lenne, ha nem lennenek uj dolgok az eletünkben. Minden maradjon a regiben? Mert igy jo. Mert ezt ismerem. Mert akkor lehet, hogy jobb dolgok nem fognak törtenni velem, de rosszabbak sem.

Ez gyavasag. Es a gyavasag olyan dolog, ami nem egy jo tulajdonsag.

Hagyni kell a faszba az egeszet, es ha adnak egy uj telefont, akkor legalabb probaljam ki. Nem? Föleg, ha ceges, es ingyen van :) Mert ha kiprobaltam, es tenyleg a regi praktikusabb volt - ami elöfordulhat - akkor egyszerüen tenni kell rola, es vissza kell szerezni.

Ez a nap is jo volt valamire. Egy ujabb lecket pipalhatok ki a "Hogyan legyen jobb az eletem" könyvben. Eleg csak figyelni. Es ezt mindenkinek ajanlom. Latni azt, hogy mik möge rejtöznek az emberek, nagyon tanulsagos. De neha kilatszik ez-az es akkor meglatjuk az igazi ent.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itt-es-most.blog.hu/api/trackback/id/tr194700508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása